CONTACT OPNEMEN?

AVIODROME Lelystad Airport

Plezier en educatie op grote hoogte

Instapkaarten bij de hand? Dan kan de (school)reis naar Luchtvaart-Themapark Aviodrome -  de leukste vliegbestemming van Nederland – een aanvang nemen! En dat ook nog zonder turbulentie, alhoewel de spectaculaire vlucht in de Flight Simulator verdraaid echt lijkt!

Naast het spotten van vliegtuigen vanaf het platform dat uitzicht biedt op de landings- en startbaan van Lelystad Airport doen leerlingen ook kennis op over onze nationale luchtvaartgeschiedenis. Een bezoekje aan de nostalgische vertrek- en aankomsthal van Schiphol uit 1928 mag daarbij niet ontbreken. Medewerkers van Aviodrome - die gekleed gaan in pilotenoutfit - vertellen tijdens een rondleiding over alle bezienswaardige zaken, zowel op het gebied van historie als techniek.

MEER INFO RESERVEREN

Speelpret: levende bagage

Natuurlijk is er bij Aviodrome ook volop gelegenheid om te ravotten en plezier te maken. Jeugdige bezoekers van Aviodrome raken bijvoorbeeld helemaal in de wolken als zij zelf ervaren hoe het voelt om als ‘levende bagage’ over de band te gaan. Zo banen ze zich een weg door kleine ruimtes, langs hindernissen en over glijbanen. Als ze zich uitgeleefd hebben, kunnen ze plaatsnemen in het theater voor een indrukwekkend vierdimensionaal vliegavontuur!

Ready for take off!

Zowel binnen als op het grote buitenterrein beleven hele schoolklassen bij Aviodrome ruim honderd jaar luchtvaartgeschiedenis. De beroemde Uiver en de legendarische Fokker Spin springen daarbij zeker in het oog. De Boeing 747 is indrukwekkend groot. Via de slurf betreden leerlingen dit reusachtige toestel en komen ze op plekken die ze anders nooit te zien krijgen. De keuken bijvoorbeeld, en het bagageruim… Hartstikke spannend!

Luchtvaart-Themapark Aviodrome is de leukste vliegbestemming van Nederland. Dus: vlieg er eens uit met de hele klas!  

NAAR AVIODROME